Woonhuis Levaux

“Wat begon met twee stoeltjes, werd een bijzondere make-over”

Wel 15 keer liepen ze bij Gay Jongen binnen alvorens er hun eerste aankoop te doen. “Eigenlijk viel ons oog bij de eerste keer langslopen al op de twee leren stoeltjes in de etalage,” vertelt mevrouw Levaux. “Maar er volgden eerst nog heel wat bezoekjes aan de winkel. En bij ieder bezoekje aan Gay, voelden we ons even welkom. We dronken er een kop koffie en vertrokken weer”. De uiteindelijke aankoop van de stoelen was het begin van een bijzondere reeks van wijzigingen in hun interieur.

Leveaux4

Make-over in plaats van nieuwbouw
Drie jaar geleden overwoog het echtpaar Levaux nog in een nieuwbouwproject te stappen. Meneer Levaux heeft altijd een voorliefde voor eigentijds gehad en vond dat niet meer terug in zijn bestaande woning. “Toen Gay de beruchte stoeltjes uit te etalage op proef kwam neerzetten, hebben we onze twijfels over de nieuwbouw naar hem uitgesproken. Hij trok ons over de streep ons huidige huis van een make-over te voorzien.”

Wat hen aanspreekt aan Gay is dat hij altijd bezig is met schetsen. “Als hij zelf geen schetsblok bij de hand heeft, pakt hij gewoon de achterkant van een envelop.”

Groeiplan
Gay tekende een plan voor het volledige interieur. Een plan waar ze op eigen tempo in konden groeien. “Dat hebben we beetje bij beetje uitgevoerd,” aldus mevrouw Levaux. Na de stoelen, volgden al snel de bank, bijzettafels, het dressoir en de grote eettafel. “Eigenlijk willen we ook nog graag de badkamer aanpakken.” Voor het echtpaar moeten de meubels functioneel zijn en moet het interieur gezelligheid en warmte uitstralen. “We wilden absoluut geen showroom.” Alles staat overigens nog zoals Gay het heeft neergezet. “Zo is het mooi. Een comfortabel, functioneel en onderhoudsarm huis. Het past precies bij wie we zijn en hoe we leven.”

Samenwerking
Na alle gesprekken kom je erachter dat we ons prettig voelen bij zijn zienswijze. “We praten makkelijk met elkaar en er wordt weleens een grapje gemaakt. Gay komt altijd eerst kijken. Hij kent dus onze oude meubels en onze smaak. Hij kiest, als het even kan, voor robuuste en grote meubels. Als het past in een huis, dan plaatst hij ze.”

“Toen de bank geplaatst werd, was onze eerste indruk: ‘oh, veel te groot’. Maar we zijn er erg blij mee”

Leveaux2

Tuinmeubilair
Nadat het interieur is afgestemd op hun smaak en manier van leven, is ook de tuin onder handen genomen. “De tafel en de Fermob-stoelen spraken ons al eerder aan. We hebben bewust gekozen voor niet te drukke kleuren die goed passen bij de bloemen en planten in de tuin.”

“We genieten hier meer van dan dat we een weekje op vakantie gaan”

Echt thuis
Het echtpaar Levaux is graag thuis. Ze hebben een passie voor koken en zitten graag samen met vrienden om tafel. Om die reden staat er zowel binnen als buiten een grotere tafel. “We zien onszelf hier oud worden. Het is een makkelijk huis dat helemaal bij ons past.”

“We zien onszelf hier oud worden. Het is een makkelijk huis dat helemaal bij ons past”

Toegepaste merken
Minotti, Living Divani, Flos, Porro, More, Artifort, Nemo, Van Rossum en Fermob.