Penthouse Wassen

“Nog steeds overvalt ons bij binnenkomst dat gelukzalige gevoel van rust, ruimte en licht”

Het was 1994 toen ze voor het eerst met Gay in aanraking kwamen, tijdens hun zoektocht naar een nieuwe keuken. Inmiddels zijn Jos en Elise Wassen verhuisd van hun huis in Amstenrade naar een penthouse op het ‘Stoa’ complex in stadsdeel Céramique in Maastricht. Hier genieten ze nog elke dag van de prettige sfeer die Gay ook hier met de juiste inrichting wist te creëren. De overgang van een groot vrijstaand huis naar een appartement en van een dorp naar de stad werd daarmee een stuk aangenamer.

“Het is inmiddels ruim twintig jaar geleden dat we op zoek waren naar een nieuwe keuken. We waren al op diverse plekken geweest, maar konden niet vinden wat we zochten. Overal werd ons gevraagd een tekening van de bestaande situatie achter te laten en daarmee ging men aan de slag,” aldus Elise.  “Bij Gay ging het anders. Hij vroeg niet naar een tekening, hij vroeg naar ons; wie wij waren, waarom we bij hem kwamen, hoe we leefden, wat we mooi vonden. Voor het eerst hadden we het gevoel dat we met iemand praatten in plaats van tegen iemand. Hij stelde de juiste vragen om dingen te kunnen uitsluiten. Hij deelde zijn mening, zonder opdringerig te zijn en liet ons in onze waarde. Het heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtige keuken.” Jos: “Leuk detail daarbij is dat we in eerste instantie met hoogglans wit als wens naar binnenstapten, maar bij Gay geëindigd zijn met mat antraciet grijs. En wat zijn we daar gelukkig me geweest! Toen we uit Amstenrade verhuisden, zo’n 15 jaar later, was die keuken nog steeds in perfecte staat.”

“Gay heeft perfect aangevoeld hoe wij leven en samen oud willen worden”

Wassen kleindochter aan het spelen

Juiste snaar
Het enthousiasme dat ze overhielden aan die samenwerking leidde ertoe dat Jos en Elise Gay ook inschakelden voor de badkamer, toiletten, eetkamer en zelfs de tuin. Dat laatste is eigenlijk iets wat hij normaal niet echt doet, maar wederom wist hij precies de juiste snaar te raken. Dat ze Gay zouden benaderen voor de inrichting van hun nieuwe appartement was dan ook meteen duidelijk. Elise: “Hoewel we een mooi huis hadden in Amstenrade, wilden we graag kleiner gaan wonen met het oog op meer gemak en comfort in de toekomst. In eerste instantie waren we nog vooral op Sittard gericht, maar na het zien van dit penthouse waren we eigenlijk meteen verkocht. De ruimte, al dat licht en dan het uitzicht!” Jos: “Toch was het voor Gay nog best een uitdaging. De ruimte is te groot om het als één geheel in te richten en te klein om het op te splitsen. Er zijn heel wat alternatieven de revue gepasseerd, maar van het uiteindelijke resultaat genieten we nog elke dag.”

Ontzorgen
“Wat bovendien erg prettig is aan de samenwerking met Gay, is dat hij je volledig ontzorgt,” vervolgt Jos. “Hij maakt jouw vraagstuk tot zijn uitdaging. Je kunt het aan hem overlaten. Hij gaat aan de slag en weet je te verrassen.” Elise: “Ook tijdens de verbouwing van het appartement, toen we zelf nog in Amstenrade woonden en niet a la minute terplekke konden zijn, hield hij de regie over de uitvoering. Voor ons een heel geruststellende gedachte.”

“Voor het eerst hadden we het gevoel dat we met iemand praatten in plaats van tegen iemand”

Wassen met Roel

Gelukzalig
Elise: “Vlak voor de verhuizing waren we bang dat we erg zouden moeten wennen aan de overgang van een groot huis naar appartement. Dat we elkaar vaak tegen zouden komen, zeker omdat Jos in diezelfde periode ook nog met pensioen ging. Maar vanwege de split-level en de ruimtelijke indeling die we hier hebben, is van wennen geen sprake geweest. We wonen hier nu bijna zeven jaar en nog steeds overvalt ons bij binnenkomst dat gelukzalige gevoel van rust, ruimte en licht. Dat heeft er grotendeels mee te maken dat Gay perfect heeft aangevoeld hoe wij leven en samen oud willen worden.”