Hot Kitchen

“Als Gay drie lijnen trekt, klopt de ruimte weer”

Een opmerkelijke carrièreswitch, althans zo lijkt het misschien op het eerste gezicht. Voor hem zelf was het eigenlijk niet meer dan een logische stap, gelet op zijn vooropleiding in de mode, het plezier dat hij haalde uit het contact met klanten en de drive om het nu helemaal in zijn eigen stijl te doen. Na twintig jaar te hebben gewerkt bij Bang&Olufsen, besloot Ron Creemers zijn eigen kledingzaak te beginnen.

hotkitchen

Oude bekende
In de Rechtstraat in Maastricht, drie deuren verwijderd van de studio van Gay Jongen, opende hij een lifestyle boutique met betaalbare herenmode. In zijn Bang&Olufsen tijd maakte Ron al kennis met de ontwerpen van Gay en besloot dan ook samen met hem zijn zaak in te richten “Ik zocht iemand die de kledingzaak helemaal om mij heen ontwierp. Omdat Gay jaren geleden ook mijn huis heeft getekend, wist ik dat ik dat aan hem wel kon toevertrouwen.”

hotkitchen2

Beperkte middelen
Met weinig heeft Gay een groot verschil weten te maken. Zo vertelt Ron, verwijzend naar de beperkte middelen die hij tot zijn beschikking had. “Als Gay drie lijnen trekt, klopt de ruimte weer. Hij houdt rekening met de loop, waar ik en mijn klanten staan en denkt veel verder dan alleen een mooi ontwerp. Ik durf wel te stellen dat samen met mijn vader die in me vertrouwde en een goede vriend, Gay mede voor het succes heeft gezorgd. Gay kent me en weet hoe ik in elkaar zit. Daarom past deze zaak perfect bij me. Hier ben ik op m’n best.”

Toegepaste merken
Brokis, Kymo en Minotti.